Partners

Vitaal Veluwe is het zorg- en dienstenplatform voor elke inwoner op de Veluwe die vitaler en fitter wil leven. Fitte mensen zijn minder ziek, ervaren meer geluk en kwaliteit van leven en zijn productiever. Daartoe werken wij samen met een groot aantal partners als gezondheidsinstellingen en -diensten, (sport)verenigingen, gemeenten, overkoepelende (regionale) instanties, het bedrijfsleven, werkgevers en natuurlijk uzelf.

Veluwenaren

U bent onze belangrijkste partner. Want uiteindelijk begint alles met uw wens om fitter en vitaler te zijn. Wij kunnen u daarbij helpen. Maar u moet het zelf doen. Natuurlijk plukt u daar zelf de mooiste vruchten van. Maar tegelijkertijd draagt u ook bij aan een fitte en vitale regio met minder ziekteverzuim. Dat werkt door in alles. Van beter bereikbare zorg als u die nodig heeft tot een vitalere, prettiger leefomgeving voor iedereen op de Veluwe.

Gemeenten

Elke gemeente moet een vitale, veilige en goede woonomgeving stimuleren en ondersteunen. De gemeente is het eerste loket in de vraag om ondersteuning op het gebied van gezondheid en welzijn. Met Vitaal Veluwe heeft elke gemeente één centraal platform tot haar beschikking waarbinnen alle mogelijkheden samenkomen die helpen bij het uitvoeren van deze belangrijke kerntaken. Dat zorgt voor heldere, korte lijnen en dus het maximale effect.

Gelderse Sport Federatie

De Gelderse Sport Federatie (GFS) is een belangrijke partner van Vitaal Veluwe. De GSF motiveert zo veel mogelijk mensen om te sporten en te bewegen. Zij bieden ook speciale beweegprogramma’s voor op het werk, in het onderwijs en voor ouderen. Dat past heel goed binnen onze doelstellingen en is met name interessant voor werkgevers die met een vitaliteitsprogramma hun werknemers actief willen ondersteunen om gezond te worden én te blijven.

(Sport)verenigingen

Verenigingen en sportclubs zijn van oudsher belangrijke instellingen die een belangrijke bijdrage leveren aan saamhorigheid, vitaliteit en positief gedrag van mensen. Verenigingen en sportclubs stimuleren een gezond leefklimaat. Steeds meer verenigingen en sportclubs sluiten zich aan bij Vitaal Veluwe. En ook dat is in uw voordeel.

Scholen

Het klinkt afgezaagd maar nog steeds geldt: ‘Jong geleerd is oud gedaan’. Daarom zijn onderwijsinstellingen een belangrijke partner voor Vitaal Veluwe. Zij kunnen van ons inspiratie en ondersteuning verwachten voor betere gymlessen, pauze-activiteiten en meer aandacht voor gezondheid op school door slimmer beleid. Wij ondersteunen onderwijsinstellingen op veel gebieden.

Werkgevers

Naar ons idee zou elke werkgever partner moeten zijn van Vitaal Veluwe. Werkgevers hebben baat bij fitte en gezonde werknemers. Niet alleen kunnen zij met een op maat gesneden vitaliteitsprogramma tot 17 procent minder verzuim bewerkstelligen. Fitte en vitale werknemers zorgen ook voor een betere werksfeer, zijn creatiever en tonen meer initiatief.

Zorg- en Welzijn organisaties

Vitaal Veluwe werkt samen met zorg- en welzijnsorganisaties op De Veluwe. Deze organisaties hebben als doel de inwoners te helpen met vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Binnen het platform kunnen deze instellingen hun inspanningen nóg effectiever ombuigen naar een proactieve inzet. Want voorkomen is beter dan genezen.

Ouderen

Wie Vitaal Veluwe zegt, zegt ook senioren. We worden allemaal graag vitaal oud en willen zo lang mogelijk in onze vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat maakt Vitaal Veluwe en senioren tot partners. Wij helpen senioren om in beweging te komen én te blijven. Wij bevorderen de samenwerking tussen mantelzorgers, zorg- en welzijnsorganisaties, buurtzorg en 1e lijnzorginstellingen.

Zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars betalen niet alleen uw zorgkosten. Ze hebben ook een overkoepelende maatschappelijke verantwoordelijkheid. Vitaal Veluwe past daar naadloos in. Via onze programma’s blijven verzekerden langer fit en vitaal. Dat draagt bij aan een betaalbare zorg voor de komende jaren. Het houdt de zaak letterlijk en figuurlijk  gezond.

Polishouders

Elke inwoner op de Veluwe heeft een ziektekostenverzekering nodig. Als polishouder van de Vitaal Veluwe Polis bent u verzekerd van de beste zorg in uw eigen omgeving. Tegelijkertijd draagt u door actief deel te nemen aan onze vitaliteits- en gezondheidsprogramma’s bij aan de leefbaarheid op de Veluwe. Gezonde mensen leven langer en zijn gelukkiger. Meer gezonde mensen betekent ook minder lange wachtlijsten.

Snelle links

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.